- Yazım dili Türkçe veya İngilizcedir.
- Başlık Türkçe ve İngilizce büyük harflerle 12 punto Times New Roman karakterinde koyu (bold) olarak yazılmalıdır.(Örn. BAŞLIK)
- Yazarların bilgileri , (unvan, adı, soyadı, çalıştığı kurum,e mail adresi)dipnot şeklinde, Times New Roman karakterinde ,9 punto olarak yazılmalıdır.
- Özet: Türkçe ve İngilizce , Times New Roman yazı karakterinde ,Başlıkların İlk Harfleri Büyük ortaya hizalanmış 11 punto , , özet metni, sağa ve sola hizalanmış ,10 punto ve bir satır aralığında olmalıdır.En az 5 anahtar kelime eklenmeli ve koyu (bold ) olarak yazılmalıdır. Özet kelime sayısı en az 200 olmalıdır.
- Bildiri metni Times New Roman yazı karakterinde, 11 punto , bir satır aralığında ve iki yana yaslı olarak yazılmalıdır.
- Sayfa kenar boşlukları standart 2,5 cm olmalıdır.
- Yazılarda, Türk Dil Kurumunun yazım kurallarına uyulması önerilir. Bununla birlikte, yazıların yazım kurallarından yazarları sorumludur.
- Kaynakların Kullanımı
- Dipnotlar:
- Kitaplarda: Yazar Adı Soyadı, Kitap Adı, Basıldığı yer ve yıl, sayfa.
- Örnek: Fethi Tevetoğlu, Milli Mücadele Yıllarındaki Kuruluşlar, Ankara 1991, s. 58.
- Birden çok cilt olan eserlerde: Yazar Adı Soyadı, Kitap Adı, Yayıevi, Basıldığı yer ve yıl, cilt, sayfa.
- Örnek: Kazım Karabekir, İstiklal Harbimiz, İstanbul 1998, C: I, s. 186.
- Birden çok yazarlı eserlerde: Yazar Adı Soyadı-İkinci Yazar Adı Soyadı- Üçüncü Yazar Adı Soyadı, Kitap Adı, Yayıevi, Basıldığı yer ve yıl, sayfa.
- Örnek: Durmuş Yalçın-Yaşar Akbıyık-Dursun Ali Akbulut, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi I, Ankara 2004, s. 58.
- Çevireni veya hazırlayanı olan eserlerde: Yazar Adı Soyadı, Kitap Adı, Çeviren (Çev.) veya Hazırlayan (Haz.) adı soyadı, Yayınevi, Basıldığı yer ve yıl, sayfa.
- Örnek: William H. McNeill, Dünya Tarihi, Çev. Alâaddin Şenel, İstanbul 2003, s. 58.
- Makalelerde: Yazar Adı Soyadı, “Makale adı”, Dergi Adı (veya kısaltması), Cildi, Sayısı, Baskı yeri ve yılı, sayfası.
- Örnek: M. Orhan Okay, “Duanın Şiiri”, Türk Dili, C: LI, S: 420, Ankara 1986, s. 504-511.
- Gazetelerden yapılan alıntılarda Gazete adı, sayı (no), tarih, (Hicri veya Rumi tarihli ise parantez içinde Miladi tarih) verilmelidir. Hicri ve Rumi ay adları bitişik olarak yazılmalıdır.
- Örnek: İstikbal, No: 356, 15 Kânunusani 1327 (28 Ocak 1912).
- Makalenin sonunda “Kaynaklar” bölümü : Burada yazar soyadı (büyük harflerle), adı, kitap adı, varsa çeviren veya hazırlayan adı, cilt, yayınevi, basım tarihi, basım yeri verilmelidir. Makalelerde ayrıca sayfa aralıkları da verilmelidir.